• 0216 475 00 78

07:30 / 18:30

about image

Farkımız

Çünkü Özel Kartal Minik Yıldızlar Anaokulu ; çocuk evi ,bakım evi , çocuk restaurant , çocuk sağlık merkezi, eğlence merkezi, sabah gelinip akşama kadar kalınan bir yer değil, OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ve EBEVEYN EĞİTİM kurumudur. Okulumuzda sınıf sistemi yerine GEZİCİ SİSTEM vardır. Bu sistem sayesinde çocuklarımız tüm okulun her köşesini kullanmış , her aktivite odasında hayatın farklı yüzleriyle karşılaşıp, deneyimler kazanır.
Biz Kartal Minik Yıldızlar Anaokulu olarak;
Her türlü hava koşuluna rağmen FIRSAT EĞİTİMLERİNİ hiç kaçırmayız. Özel gün ve haftaları yerinde kutlamayı severiz. Toplumda nasıl davranmamız gerektiğini anca dış mekan gezilerimizle öğrenebiliriz. Öyle sinema ,tiyatro değil . Elbette oralara da gideriz ama ; asıl bizim ilgimizi hayatımızın içinde ,günlük kullanımlarımız da olan ve nasıl üretildiklerini hep merak ettiğimiz üretim yerleri çeker. (Ekmek,tuz,yoğurt,koltuk,reçel,kağıt fabrikaları gibi ) Bu arada NİYE sorusunu sürekli sorarız. Öğretmenlerimiz bu soruyu az sorduğumuzda endişelenirler. Çünkü Öğretmenlerimizin bizi buralara götürmelerinde ki hedefi ; araştıran,soran,merak eden ÖĞRENMEYE İLGİLİ bireyler olmamız içindir. Bu durum bazen anne babalarımız için zor olsa da biz çok mutluyuz
Bazen TİYATROYA ,bazen de SİNEMA ya gideriz. Yine öğretmenlerimizin ilk amacı toplum içinde nasıl davranmamızı gerektiğini öğrenmemizi sağlamaktır. Elbette çok eğleniriz ama eğlenirken sinema ya da tiyatro da sessiz olmamız gerektiğini, önde oturanları rahatsız etmememiz gerektiğini biliriz.Çünkü bizler SAYGILI BİREYLERİZ .
Estetik ve tarihi değerlerimizi incelemek için MÜZE gezilerimiz vazgeçilmezlerimizdendir. Gidip görüp incelenecek öyle çok müze var ki ; hiç birini kaçırmak istemiyoruz.
Gelecek biz’iz ,bizler bu güzel yurdun istikbali, yıldızıyız.
Küresel değişiklikleri takip eder, doğamızı korumak için çok çabalarız. Mesela Suyu az tüketmeyi biliyoruz. Çünkü Küresel ısınmanın farkındayız. Hazır malzemelerle etkinliklerimizi yapmaktansa evde kullandığımız birçok ARTIK MATERYALİ okulumuza getiriyor, o materyallerle hem YARATICILIĞIMIZI destekliyor, hem de ailelerimizi gereksiz kırtasiye masrafından kurtarıyoruz. Bütün bir yıl kullanamayacağımız kartonlar,el işi kağıtları yerine evde okunmuş dergiler, ambalaj kağıtları ile çok daha fazla üretken olabiliyoruz. Zaten ağaçlara hiç kıyamıyoruz…
Plastik ürünleri az kullanmaları için ailelerimizi uyarıyoruz.Alışveriş merkezlerinden çok poşet almayın diyoruz. Çevremizi temiz tutmamız gerektiğini biliyoruz. Sokağa çöp atanları da uyarıyoruz. Zaman zaman okulumuzun etrafında ve yakın parklarda çevre temizliği yapıyoruz. Çünkü ÇEVREMİZE DUYARLI bireyleriz.
Ailelerimiz de burada yaşamlarında hiç deneyimi olmadığı ve eğitimini almadığı anne-babalığı öğreniyorlar. Çocuğu ile doğru iletişim kurmayı, doğru zaman geçirmeyi ve hayat başarımızda üzerine düşen görevleri öğrenirler.
BİZ FARKLIYIZ ÇÜNKÜ ;
ÖZEL KARTAL MİNİK YILDIZLAR ANAOKULUNDAKİ ÇOCUKLAR KENDİNE GÜVENEN BİREYLER OLARAK MEZUN OLUR.

Sınıf

Okul Servisi